Pandemic - Last Samurai EP [NPLTD006]


Словашкият лейбъл New Progress LTD вече пусна в мрежата preview на новият си релийз Last Samurai EP. Зад създаването на 4-те трака стои младата българска DnB надежда Pandemic.

Pandemic е от новото поколение DnB продуценти в България. Всеобщият бум на млади артисти преди 4-5 години не подмина и Мартин, който също реши да се впусне в създаването на Drum and Bass сетове и тракове. Отначало Pandemic привлече вниманието върху себе си с усета си в миксирането. Подбирането и смесването на качествени neurofunk тракове е специалитет за младият артист. Малко след като разбра, че му се отдава да е DJ, Pandemic реши да се захване и с продуциране. Парчетата му още в началото показаха доброто разбиране към neurofunk-a на Мартин. Всеки негов трак е по-добър от предходния, а новата му продукция се отличава със страхотно качество и майсторство.

Доказателство за това е новият му релийз за New Progress LTD. ЕР-то Last Samurai съдържа 4 трака. Въпреки, че се забелязва neurofunk афинитета на Мартин, парчетата са с доста изразено minimal звучене.

"Radians" представлява дълбок и мрачен neurofunk трак. "Тъмнината" в парчето се усеща още от първите секунди. Басс-линията е плътна и изчистена, леко насечена и с по-слаба динамика. Dark елементите правят силно впечатление и въпреки минималистичното звучене на трака, "Radians" показва израстването на Pandemic като neurofunk продуцент.

Едноименният "Last Samurai" не е толкова мрачен, колкото "Radians", но допълва dark нарстоението, което създава първият трак. Парчето се доближава до класическия neurofunk с бърза динамика и плътност на елементите. Но в същото време си личи и Half-Step подхода, който Pandemic е използвал за създаването на траковете от този релийз.

"Dark Rain" (както показва името) продължава dark насочеността на релийза. Парчето също се вписва добре в minimal облика на проекта. Професионално направен трак с изпипани елементи и детайли, "Dark Rain" е типичен пример за модерното европейско звучене на траковете на neurofunk продуцентите в последно време.

"Horror News" показва насечена басс-линия с интересни семпли и украси върху нея. Динамичните елементи в част от патерните отдалечават трака от минималистичния вид на релийза, но това е само в отделни моменти. "Horror News" наистина е най-плътно подреденият трак от всички 4 в ЕР-то, но е далеч от класическата neurofunk дизайн, който вкарва Pandemic в траковете си.

В заключение ще кажа, че Last Samurai EP доближава Мартин до модерното neurofunk ЕDM звучене, което показват Mefjus, Cern и Maztek в последните си релийзи. Въпреки, че всички знаем на какво е способен Pandemic като типичен neuro-продуцент, ЕР-то му за New Progress LTD разгръща творчеството на артиста в интересна посока.

Last Samurai EP официално излиза на 31-ви декември, но в момента може да бъде закупен на предварителна продажба (pre-order). Релийзът си заслужава във всяко едно отношение. Траковете звучат добре и по модерен начин, но си личи влечението на артиста към класическия neurofunk. ЕР-то би било страхотна придобивка за всеки един ценител на качествения Drum and Bass.

>>> Pandemic - Last Samurai EP [NPLTD006] (SoundCloud Preview)
>>> Pandemic - Last Samurai EP [NPLTD006] (Pre-Order)

Съвсем скоро Pandemic ще издаде голямо количество качествена нова продукция. До края на годината се очаква да бъдат пуснати в продажба първите релийзи на Warfare Recordings, в които Мартин взима дейно участие.

Подкрепяйте българските артисти!!!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!