Нова продукция от Monotype


JumpUp в България е като забранено сектантско движение. Въпреки, че стотици хора пълнят клубовете и танцуват цяла нощ под бързите електронни бийтове на стила, малцина си признават, че наистина се забавляват с този вид DnB. И наистина JumpUp партитата в страната са рядкост. Изпълнителите, които се занимават с този стил не се радват на голяма популярност сред феновете, а издадената продукция е в доста малки количества.

Въпреки разнообразието на Drum and Bass, в България малко стилове са счупили хегемонията на Hardcore DnB. Тежките стилове като Dark DnB, TechStep и Neurofunk наистина са добили популярност, но по-леките и танцувални неща остават далеч на заден план. Малцината JumpUp артисти в страната, въпреки, че се радват на успехи в чужбина, остават почти незабелязани от общата фенска маса в България.

Един такъв артист е Monotype. Той вече дълги години продуцира и миксира JumpUp тракове. Издал е множество ЕР-та и участва в много компилации на чуждестранни лейбъли. Траковете му се радват на голям успех в чужбина и артистът редовно участва в партита и радиопредавания.
Месец декември се очертава да бъде много успешен за Monotype. Артистът участва с цели 4 трака в компилация на Double UV Recordings, а до края на годината от лейбъла ще пуснат в продажба и новото ЕР на JumpUp продуцента.

На 15-ти декември излиза компилацията на Double UV Recordings "The Annual 2001 LP". В нея взимат участие всички по-големи артисти на лейбъла: Premium, Two Mind, Cue, Lymitless, Phantom Warrior, Hyde и много други. Monotype има цели четири трака в изданието: Conspiracy, Gangster, Nota Sound и Psychological Problems.
Четирите трака са чистокръвен JumpUp с динамична bass-линия и интересни семпли. Компилацията "The Annual 2001 LP" излиза официално на 15-ти декември, а в момента е пусната в предварителна продажба (pre-order).

>>> Double UV Recordings
>>> The Annual LP -
Pre-Order


Освен участието в компилацията на Double UV Recordings, от лейбъла обявиха, че до края на годината ще изкарат поредното EP на Monotype. В него ще бъдат поместени 4 трака: авторският Conspiracy и 3 ремикса. Преди няколко месеца Double UV Recordings бяха пуснали remix contest за трака Gangster. Победителят (Danger) и първият подгласник (Flexxa) получиха право творенията им да участват в предстоящият релийз на лейбъла. Третият ремикс е дело на Premium и е върху парчето Conspiracy.

>>> Monotype (SoundCloud)
>>> Gangster / Conspiracy EP
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!