Ivan Shopov - Изложба и Woorkshop @ SOHO

Иван Шопов
Източник: Facebook
Иван Шопов е един от най-уважаваните музикални артисти в страната. Той добива огромна международна популярност чрез псевдонима си COOH. С него Иван се превръща в един от водещите Hardcore DnB продуценти в световен мащаб. Рядко минава събитие на силните лейбъли в жанра (Therapy Sessions, Position Chrome, PRSPCT) без негово участие. В България COOH е икона и един от любимците на публиката.
Освен като COOH, Иван Шопов е познат и с други псевдоними и проекти. Dubstep траковете му като BALKANSKY са ценени от всички почитатели на този музикален стил. DrumKid е името, чрез което Иван представя вижданията си в Techno културата. Проектът му с Теодосий Спасов и Иво Христов - БALKANSKY Live, е истински феномен. Триото (заедно с вокалистката Деси Добрева) подготвя нов албум, който ще излезе до няколко месеца. На малцина е известно, че Иван се занимава и с жива музика. Базираният в Казахстан проект Project ZenitMaxim Anokhin - Limewax и Timur Turisbekov) наскоро спечели награда за клип на годината в страната. Освен като артист, Иван е успешен и като музикален продуцент. Негово дело е лейбъла ABCD.

Освен успешен музикант, Иван Шопов е и художник. Започнал е с графиката в родния му Троян, докато изучава керамика. Впоследствие продължава своето увличане по рисуването в Националната Художествена Академия в София, където завършва графика. Неговото творчество в изобразителното изкуство е познато на голяма част от феновете му. Изпипани до съвършенство, черно-белите му картини показват един различен аспект от съзнанието на артиста.От следващата седмица в SOHO (ул. "Искър" №4) Иван ще представи своя изложба. Откриването е на 28-ми ноември (ден преди Drum and Jazz). "Lights and Shadows" ще е част от ежемесечната поредица SoExhibition и ще продължи до 9-ти януари.
За откриването на изложбата е предвидено музикално събитие на живо с участието на Ангел Симитчиев (MyTrip), Цветан Хаджийски (Smallman) и Стефан Христов (MrSmiff). Специален гост ще бъде и графичният дизайнер Иво Христов.
Закриването през януари също ще е подобаващо. БALKANSKY LIVE в пълен състав ще представят някои от новите си песни.

По време на изложбата, интересуващите се ще могат да се насладят на графиките на Иван. Освен тях, на стените ще бъдат окачени и някои от новите му цветни виждания върху акрилни платна.
В мазето на SOHO също ще бъде вълнувщо. Съвместно с автора на дигитално изкуство Албена Баева (www.runabaut.eu), Иван ще създаде уникално интерактивна инсталация, създаваща звук посредством сенките на посетителите.На 3-ти декември, Иван Шопов ще представи и друг аспект от вълнуващата си кариера. Отново в SOHO, артистът ще изнесе поредния от прочутите си workshop-и на тема "Създаване на електронна музика". Иван ще ни обясни каква е тайната зад уникалните му тракове, използвайки компютър, аналогови машини и студийни монитори Etheraudio.
Началният час на събитието е 19:00. Очаква се дискусията да продължи до 21:00.

Входът за всички събития ще е свободен.


Седмица след музикалния семинар, Иван ще изнесе и workshop на тема рисуване. Ще бъдат представени техники за използване на туш и перо. Това ще е първата работилница по рисуване, която ще ни представи Иван. В рамките на 2 часа (от 19:00 до 21:00) артистът ще сподели част от своя опит в изработването на детайлни графики.

Входът за тази работилница е 10 лева.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!