Ясен "G DOGG" Иванов - Боец от люлката до гроба - Филмът

Преди 3 години (12.11.2011) ни напусна един велик човек. Ясен Николов, известен повече като G Dogg, прекъсна своя житейски път и ни напусна завинаги.

G Dogg е една от легендите на българският хип-хоп. Още през 1999 той и големият продуцент Васил Николов - Теслата пресичат пътищата си и започват съвместна работа. Резултат от това творческо запознанство е първият студиен албум на рапъра - "Сменям посоката на вятъра", издаден през 2000-та година от лейбъла "The new Producers".

Първите песни на G Dogg стават огромни хитове за времето си. "Западната част" (с Mister X) и "Между живота и смъртта" (с Карла Рахал) са поместени в първата българска рап компилация, издадена на CD - "Рап Атака 1" през 2000-та. Година по-късно е издадена и втората част на компилацията - "Рап Атака 2", където Ясен Иванов отново стои зад две песни: "Кеш" с Карла Рахал и Hора и "Добрите умират млади" (колко вярно) с Mister X.
През 2002-ра е заснет и пуснат първият клип на G Dogg - "Западната част" с участието на Mister X, Диаманди и Picasso.

Последните два албума на G Dogg са издадени през 2010 ("Отвориочение") и 2011 ("Около 10 години по-късно") и могат да бъдат намерени в Soundcloud страницата на артиста.
G Dogg е автор и на множество сингли и парчета, участвал е в множество компилации. Лириката му винаги е насочена към социално значими теми: корупцията, дейностите на тайни общества в страната, войните водени от САЩ, както и много тъмни теми, засягащи ежедневието на българския народ.

През 1999-та година на Ясен му е открито заболяване - вроден порок на сърцето. По това време той живее и учи в Ню Йорк. Следват множество хирургични интервенции. Проведено му е лечение в България и във Финландия.
През 2011 му е проведено лечение в Скандинавската държава. Ясен бърза да се прибере в Родината, за да може да види своя син, който е на път да се роди. Докато пътува за България, финландските лекари съобщават на съпругата му, че е заболял от сепсис и трябва веднага да бъде настанен в болница в България. След лечение с антибиотици в "Национална Кардиологична Болница" в София, G Dogg ни напуска на 12.11.2011 заради остра дихателна недостатъчност вследствие полученият сепсис.
6 дни след смъртта му, синът му Кирил Иванов се ражда на бял свят.След 3 дни се навършват 3 години от смъртта на софийския рапър, поет и уличен учител. За да почетат паметта на един от най-социално настроените артисти на българската хип-хоп сцена, най-близките хора на артиста ще пуснат документален филм за него.

"Боец от люлката до гроба [Ясен "G Dogg" Иванов]" разказва за живота, болестта и смъртта на римотвореца. Във филма участват огромна част от колегите му: Гетомен, Теслата, Диаманди, Picasso, Godslav, Mister X и много други.

Премиерата е на 12-ти ноември (сряда).

Трейлърът (YouTube)

Почивай в мир, G Dogg!

Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!