DnB Step c Kick Snare Crew

The Kick Snare Crew
Drum and Bass в България е добре развит. Артистите ни са на световно ниво, а публиката винаги им отговаря с викове и ритмични поклащания. Но DnB е музика, и като всяка музика, кара хората да се движат. Някой тъпчат на едно място. Други са икономични и си клатят главата или тялото, трети правят някакви сложни движения (най-често в ритъма на музиката). Всеки се движи както си иска (и както си може).

По света обаче стилът на танцуване върху DnB се развива с пълна пара. В Русия, Чехия, Холандия, Германия и Великобритания винаги се случват интересни неща на DnB Step сцената. В България изказването "всеки се движи както си иска" е водещо сред тълпата. И въпреки, че в музикално отношение сме на високо ниво, на танци към музиката никакви ни няма.

The Kick Snare Crew
DnB Step е масово практикуван в чужбина. Танцът представлява подскоци в ритъма на музиката, със ясна и сложна последователност. За основа на DnB Step се използват редица рейв движения (от клипове на The Prodigy, Westbam и др.) и хип-хоп стъпки. Всичко обаче е пречупено през 175 bpm призмата и DnB Step-a предлага огромно разнообразие на движения.

В страната ни се виждат все повече танцуващи хора по време на партита. Някои са се учили от YouTube, където има доста tutorial-и, други са гледали какво правят танцуващите и се опитват да им подражават. Малцина са тези, които успяват да покажат умения и разнообразие в стъпките. Най-добри движения и ритъм (вече години наред) показват танцьорите от Kick Snare Crew.

Сашето: 16 години HMSU
Kick Snare Crew е група от млади и свободомислещи индивиди, събрани от общата идея да се занимават с DnB Step. Младежите редовно се събират, за да усъвършенстват своя стил на скачане (степване, танцуване и др.) и на всяко парти показват добре развити с тренировките движения.


Името на организацията идва от съставните елементи на DnB траковете - Kicks и Snares. Последователността от тези компоненти определя както ритъма и структурата на трака, така и начина на танцуване. Вече една година Crew-то се събира на различни места в София. Въпреки, че членовете му са започнали да се занимават с различен вид танци от дълго време, историята на Kick Snare Crew започва някъде през 2013-та година, когато членовете се събират случайно, за да снимат общ клип.

Тони и Добрина в синхрон 
Освен на родна почва, Kick Snare Crew се представят добре и на събития в чужбина. Миналата година цели двама члена на организацията стигат до финалите на състезанието King of the Steps по време на летния Let it Roll в Чехия.

Сашето на Let it Roll '14
В момента crew-то подготвя различни синхронни изяви и солови изпълнения, които да показват на различни събития. В приятелска атмосфера без треньори и наставници, младежите не спират да увеличават арсеналът си от движения.

Целта на Kick Snare Crew е да се популяризират DnB танците в страната. Тренировките на организацията са отворени за всички и се провеждат между 2 и 3 пъти в седмицата. Съвсем скоро се очаква и DnB Step Workshop по време на традиционен DnB Open Air в страната.


Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар