Bass Blog /by DutZie/ интервю с Klone

Klone @ Drum and Bass Special w/ Rascal & Klone @ Club MixTape, София
Снимка: JustEv1l Photography

На 20-ти март в клуб MixTape 5 се получи едно незабравимо парти. Една от най-големите български DnB организации, Chronic Vibez, покани могъщия Klone. Клубът беше препълнен с екзалтирали фенове и британеца, заедно с неговите колеги от България, направи великата нощ трудна за забравяне.

След този голям успех, Chronic Vibez решиха да повторят преживяването. Датата е 29-ти май. В същия клуб, MixTape 5, отново хедлайнер ще е Klone. Този път той няма да бъде сам. Заедно с него ще излезе сценичният му партньор Rascal, a самият Skynet ще прекъсне ваканцията си в Бангкок, за да представи сет в България, след дълга почивка от голямата сцена.

В дните между двете дати, Bass Blog /by DutZie/, взе интервю от Klone. в следващите редове, Грег Ломас ще говори за своя опит в България, за началото на дългата си и успешна кариера и за любимите си тракове и артисти.

Enjoy!

********************************
********************************

Interview:

Klone Drum and Bass Special w/ Rascal & Klone @ Club MixTape, София
Снимка: JustEv1l Photography
Bass Blog [BB]: Koга започна да се занимаваш с миксиране и какво ти повлия в началото? 

Klone [K]: Започнах да се занимавам DJство някъде около 94-95, I had already been producing music for a few years and had already bought alot
of records so thought I should get myself some decks and start DJing!  

BB: Кога започна твоята колаборация с Rascal? Какво ви събра в началото?

K: Започнах да работя със Стив (Rascal) около 95-96, той правеше партита в града, в който живеехме и аз го тормозех, опитвайки се да участвам на живо като артист на негови партита. Аз ходех в дома му и използвах неговата техника за записване, когато започнах да миксирам и скоро разбрахме, че харесваме подобни стилове и той дойде дома ми, за да запише музика за моите ранни сетове.

BB: Как можеш да опишеш своите първи моменти в Drum and Bass музиката?

K: Наистина, нямам съзнателни спомени от прехода ми към drum and bass. Когато първоначално навлязох в музиката през '92-ра, слушах hardcore / рейв неща. По-късно тези жанрове се преквалифицираха в jungle-techno и happy hardcore, но аз продължих да слушам, купувам и правя тези стилове до 95/96-та, когато hardcore-a стана прекалено бърз и отличителен и загуби своя брейкбийт, по това време се появи и ранния Drum and Bass от лейбъли като No SmokingBack2BasicsRAMFormationJokerRude & Deadly, и на мен наистина ми допадна.

BB: Ти си част от старата школа. Разкажи ни повече за сцената в началните години. DnB промени ли се през годините? Какви са големите разлики между тогава и сега?

K: Наистина, всичко на сцената се промени: музиката; начина, по който се миксира; начина по който се продуцира, начина, по който се слуша. Но не мисля, че настроението някога се е променило. Това все още е същата страхотна музика, която ме кара да се усмихвам. Лесно е да се изпитва носталгия по старите времена, но според мен, това е същата страхотната музика, която се пуска силно в тъмния и миризлив клуб и нищо не се е променило прекалено много. Аз мисля, че има огромна разлика в начина, по който възприемаме музиката сега. Всичко е мигновено и много по-употребено.

BB: Трудно ли е да се превърнеш в разпознаваемо име на голяма сцена като тази във Великобритания?

K: Не мисля, че е много трудно. Ако правиш наистина хубава музика и работиш здраво, възможностите са пред теб.

BB: Кое можеш да определиш като решителен момент в своята кариера?

K: Винаги казвам на себе си, да не се отказвам.

BB: Кой е най-ценният съвет, който са ти давали?

K: Труден въпрос, не мога да отговоря. Ще ми се да бяхме получавали повече съвети, отколкото бяхме получавали назад във времето, когато бяхме много наивни.

BB: Ти и Rascal сте участвали на много събития. Кои са най-запомнящи се за теб?

K: Трудно е да определя, имаше много страхотни събития. Lodz (Полша) 2003 беше наистина добро - фестивал на открито в двора на университет, все има хора, които говорят за това парти онлайн. Пуерто Рико през 2002-ра също беше страхотно. Повечето събития бяха в малки и сбити клубове, аз обичам този тип атмосфера.

BB: Кои са твоите топ 10 тракове за всички времена

K: Наистина е трудно да избера само 10, ето селектирана част от моя топ 25!

Stakka, Skynet & Konflict - Bios Fear
Staka & Skynet - Side Effect
Adam F - Circles
Decorum- Contrax
Konflict - Maelstrom
Jonnny L  - Piper (Grooverider mix)
Absolute Zero & Subphonics - The Code (Future Cut Remix)
Bad Company - Planet Dust
Dillinja - Hard Noize
Hired Gun - No Competition
Cause 4 Concern - Relentless / Peepshow / Anything Circa 2001/2!

BB: Ами топ 5 тракове на Rascal & Klone

K: 1. Hyper Kinetic
2. Galactic Jam
3. Wildcard
4. The Grind
5. Ripchord


BB: Разкажи ни повече за партито. Хареса ли ти?

K: Абсолютно! Имаше наистина страхотна публика и великолепно настроение. Едно от най-добрите партита, на които съм пускал, от много време насам. Вие наистина познавате музиката и според мен е страхотно че хората познават и все още харесват тракове от преди около 15 години.

BB: Чу ли другите сетове? Какво мислиш за българските DJ от партито?

K: Yeah L33 смаза, Fiks и Rood също бяха луди, мисля, че изпих доста ракия на техния сет. Хубаво беше да чуя всички тези момчета да пускат селекция от нови и стари неща.

BB: Знаеш ли някои други български артисти?

K: Да, голям фен съм на L33 от времето, когато чух негови неща за Mindtech. Също така Cooh, очевидно и съм щастлив, че High Roll правят сеща на международната сцена. Изглежда, че в България има страхотна сцена и някои наистина големи събития. Очаквам да чуя неща от много артисти оттук в бъдеще.

BB: Какво мислиш за клуба и за публиката? Могат ли да се сравняват с британските?

K: Клубът беше страхотен, с добра саунд система. А публиката беше страхотна, наистина разбират музиката! Има подобно настроение в Tech DnB вечерите тук и навсякъде по света.

BB: Какво да очакваме от Rascal & Klone в бъдеще? Големи релийзи? Интересни събития?

K: Да, заедно със Стив (Rascal) наскоро започнахме да работим заедно отново, така че се надявам скоро да се появят много тракове и събития на R&K.

BB: Да очакваме ли Rascal & Klone в пълната си мощ в България?

K: Абсолютно, 29-ти май! Наистина очаквам да се върна. Обичам да съм тук.


Klone & Публиката
20.03, София, България
Снимка: JustEv1l Photography

********************************
********************************

Skynet, Rascal & Klone @ MixTape 5 (29.05, 22:30)


Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар