Urbancult Festival Hip-Hop Edition @ Fabrica 126, 13-15 Ноември


Urbancult Festival Hip-Hop Edition се завръща с пълна сила. Между 13-ти и 15-ти ноември, Fabrica 126 ще приюти всички любители на ъндърграунд стрийт културата в България. По време на тридневния фест ще бъдат представени всички нюанси на хип-хопа. Организаторите от Phat Bride Productions са се постарали да поканят доста интересни лица. Микрофоните ще се запалят от високоскоростен речетатив, а брейк-денсърите ще се постараят подът да заблести от чистота. Предвидени са и визуални представления, както и няколко учебни работилници.

===================================================

MUSIC STAGE:
Програмата за музикалната част на Urbancult Festival Hip-Hop Edition е повече от вълнуваща. В трите дати на събитието, организаторите са ни приготвили феноменално участие за всяка една от вечерите.

13.11.14 - Четвъртък

На сцената във Fabrica 126 ще застанат гостите от Щатите - The DoppelGangaz. Атмосферата в залата ще се нажежи до червено. Дуото от Ориндж Каунти (Ню Йорк) е подготвило доста ударна селекция, с която да зарадва феновете си в България. Уникалният стил на американците с тежък ийст коуст привкус някак напомня за отминалото величие на източноамериканският град. Все по-малко са некомерсиализираните артисти в тази част на щатите. Дори част от най-големите любимци на ъндърграунд феновете, предпочетоха вкуса на парите пред истинския рап. The DoppelGangaz не са част от тази "мода". Верни на стила си до края, двамата рапъри ще покажат на какво са способни и на българска почва.

За доброто настроение на публиката в клуба ще се грижи и доста силен български съпорт. Sofia Finest ще подгряват The DoppelGangaz на 13-ти ноември.

14.11.14 - Петък 

Всички, които ме познават като меломан от по-дълго време знаят едно нещо за мен - обожавам европейския рап. И в частност френският. С голямо удоволствие съобщавам, че хедлайнер в петъчната вечер на фестивала ще бъде SoulKast.

SoulKast е един от най-търсените френски артисти на световната хип-хоп сцена. Доказателство за това са колаборациите му с част от най-добрите - DJ Premier, М.О.Р, ONYX, Das Efx, Ghostface Killah са само част от звездите, които са записвали и издавали с френският уличен поет. Това само по себе си говори за класата на SoulKast. Присъствието му на тридневният фестивал ще е повече от богатство. Бъдете във Fabrica 126 на 14-ти ноември, за да разберете за какво говоря (или пиша)!

Освен SoulKast, френската линия на вечерта ще бъде допълнена от Brahi. Тежкият и мръсен стил на артиста е бич за ухото на всеки изтънчен любител на класическата френска музика. Но за феновете на уличните рими и истинският агресивен хип-хоп, Brahi е един от най-правилните избори.

Български support: Sofia Finest

15.11.14 - Събота

Събота е запазена за най-известните имена, участващи на фестивала. Артистите на High Focus ще бъдат най-красивият детайл от тридневния музикален шедьовър във Fabrica 126.

Dirty Dyke трябваше да бъде в България преди няколко месеца. Той бе предвиден като участник в купона с MadChild в МixTape 5. По стечение на обстоятелствата, раперът не можа да присъства в България в края на август. Но когато е дадена дума, тя трябва да се спази. Имахме дата за Dirty Dyke, имаме и нова - пиперливият език на артиста ще е гвоздеят в съботната програма на фестивала.

Фрийстайл чудото Edward Scissortongue ще представи собствена продукция непосредствено преди колегата си от High Fokus. За да бъде картината още по-пълна, зад речетатива на двамата римови атлети ще застане тежкият бийт на DJ Sammy B-Side.

Българското участие в последната музикална вечер на фестивала ще бъде поднесено от Negy & Nesh [FARS].

Билетите и за трите музикални вечери ще са на стойност от 10 лева. Тези, които са си запазили пропуска от MadChild, ще могат да го използват и на 15-ти ноември. Има и пакетна услуга - 3-те вечери за 20 лева.

===================================================

DANCE ARENA:

На Dance Arena-та ще бъде горещо. Вече са обявени две от танцовите надпревари в календара на тридневния фест.

На 14-ти ноември организаторите от Phat Bride Productions, подкрепени от Wild-berries ще представят ALL DANCE 1v1 BATTLE. Танцьори от всички стилове, близки до хип-хоп културата ще могат да премерят сили и да покажат способностите си в индивидуални битки на Dence Arena-та във Fabrica 126.

Съдии на събитието ще са Eli & Katya от Pop & Roll и A-Style от Dem Divas. За музикалната селекция ще се грижи DJ America, а водещ ще е Jokata.

Наградите са:
1-во място - 200 лева + награди от спонсорите
2-ро място - 100 лева + награди от спонсорите

Записването вече е в сила на wildbreakbatle@gmail.com

Вход за участници: 2 лева
Вход за публика: 7 лева




За 15-ти ноември организаторите са подготвили Break Battle 2v2. Мястото ще е същото. Стилът ще е насочен най-вече към break dance-a, но разнообразието ще дойде от факта, че състезателите ще спорят за наградите по двойки (двама в отбор).

Трябва да има синхрон и разбиране. За това и за други критерии ще следят и оценяват Mako, The Thriller, Effectos. DJ ще е (шапки долу!) SKILL (Ударната група), а хост - Jokata.

Входът за публика отново е 7 лева. Двамата участници плащат общо 5 лева. Наградният фонд е:

1-во място - 400 лева + награди от спонсорите
2-ро място - 200 лева + награди от спонсорите

За регистрация ползвайте: wildbreakbatle@gmail.com!

Двете събития са с начален час 17:00. Участниците трябва да потвърдят регистрациите до 16:30 в двата дни.

================================================

OFFICIAL AFTERPARTY

Официалното афтърпари на UrbanCult Festival Hip-Hop Edition ще се състои на 14-ти ноември (Филиповден) в Bar Jazzmatazz. На сцената на обновения клуб ще застанат представителите на LOGO5 - Grigovor & DoLittle, които ще представят своите виждания по темата "хип-хоп" посредством DJ сетове.
Афтърпартито ще започне в 22:00 часа в петъчната вечер на 14-ти ноември. Входът е свободен.


На 15-ти ноември Bar Jazzmatazz ни е приготвил още едно култово афтърпарти. Специално присъствие а събитието ще има голямата звезда на третия ден на Urbancult Festival - Dirty Dyke. Входът отново е свободен. Началният час е 22:00. Веднага след слизането си от сцената във Fabrica 126, гостът ще бъде заведен в бара от представителите на група FARS.

================================================

Първоначална информация:

За момента доста малко имена са обявени. Хедлайнер на събитието ще бъде Dirty Dyke, чието участие по-рано през годината беше отложено заради проблеми с авиолиниите. Освен него, High Focus ще се представлява и от DJ Sammy B-Side и Edward Scissortounge.
Soulkast ще промотира красотата на френския рап. Европейската сцена ще бъде представена и от няколко холандски артиста.
Българското участие още не е обявено, но (както винаги) се очаква да не сме много по-назад от именитите чужденци.

==================================================

Билетите вече се продават в мрежата на TicketLogic.bg. Можете да си поръчате по следните начини:
- Обаждане на 0887 333 112
- На каса. Списък!
Online
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!