Sketches @ Copa Kapana


Доскоро DnB сцената в България беше ситуирана главно в София. От няколко месеца насам, Пловдив също се радва на множество басс-партита. Главен виновник за това е местният клуб Copa Kapana, чийто собственици не спират да организират DnB вечери. В петък в пловдивският клуб ще гостуват момчетата от Sketches. Партито е с начален час 22:00 часа. Входът до полунощ ще бъде свободен, след което става 3 лева.

Sketches е млада организация с големи възможности. Създаденo преди около година и половина, крюто се радва на огромни успехи на българска почва. Основател на скицата е Hard DnB пионерът Scop. Останалите членове на организацията са млади момчета с различни виждания за музиката. Всеки добавя своя уникален почерк към общата творба.

В петъчната вечер пред пловдивската публика ще застанат всички членове на организацията, скицирайки поредния си музикален шедьовър.

Най-плътните и тежки щрихи са дело на Scop. Той занимава с DnB от близо десет години. Кариерата на Анатоли започва през далечната 2006-та година. Съсредоточен главно върху тежките и тъмни музикални решения, Scop бързо се превръща в един от най-успешните родни Hardcore DnB артисти. Преди да основе Sketches, Анатоли е бил част от няколко български организации, с които бързо набира сила, представяйки уникалния си стил на миксиране и продуциране.
Scop е издавал за лейбълите Brain Trauma Recs и Vision of Art Recordings. Негови тракове са пускани от някои от водещите DJ навсякъде по света.

Shibby също е добре познат на българската публика от доста време насам. Той е част от Skeches още от самото създаване на организацията. Към пълнотата на скицата, Shibby допринася с разнообразни решения, тъй като той познава DnB много добре. За това свидетелстват безгрешните му сетове, които представляват "разходка" през всички стилове DnB. От най-тежките, до най мелодичните. Shibby успява да миксира всичко, залагайки на перфектни тракове, без да се съобразява със стил и година на издаване.

Sizmal e "striktly neurofunk" DJ. Той е нещо като фон на скицата - нервни, обемни и бързонадраскани щрихи (neurofunk маратонски сетове с висок bpm). Неуморим зад пулта, Любо изкарва усмивките по лицата на феновете чрез сурови и динамични миксове. Sizmal подбира класически и хитови neurofunk тракове, създавайки истински музикални шедьоври с всяко свое заставане зад пулта.
Въпреки, че се занимава с миксиране от няколко години, Sizmal е един от най-големите майстори на плеърите и миксера. Ежедневната практика в домашни условия и непрестанното търсене на нещо ново, както сред големите лейбъли, така и в дълбокия ъндърграунд на нюрофънка превърна Любо в един от най-сполучливите и интересни DJ в страната.

Pandemic e другата neurofunk машина в Sketches. За разлика от Sizmal, той се е насочил повече върху кариерата си на продуцент. Pandemic вече изкара няколко доста сполучливи ремикса. Негов трак бе поместен в компилацията Urban Survival Kit на FSS. С всяка следваща продукция Мартин става все по-добър и по-добър. За момента известен повече като neurofunk DJ, Pandemic скоро ще покаже на какво е способен чрез своята продукция. Вече готови, траковете му чакат издаване както от български, така и от чуждестранни лейбъли. Въпрос на време е клубовете в страната (че и извън нея) да бъдат заляти с качествен DnB от Pandemic. Скицата не е завършена, докато Мартин не е добавил своите къси, но добре изпипани защрихования.

Dedrex поднася финалните детайли. Разнообразни сетове и (отскоро) авторски тракове. Както зад пулта, така и в студиото Dedrex показва своя перфекционизъм. С комбинирането на тежки, мелодични и по-леки елементи, той е един от най-разнообразните таланти на българската DnB сцена.

Организаторите са ви подготвили и много изненади. За да разберете какви, станете част от общата скица.
Бар  Copa Kapana, Пловдив. В петък, от 22h.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!