[Release Preview] Vallew - Peace of Me EP PTF012

Днес, 15.10, най-силният басс-лейбъл в България, Platform Music, пуска в продажба своя 12-ти пореден релийз. ЕР-то носи името "Piece of Me" и е дело на младият артист Валентин Делков - Vallew. Това е втори релийз на басс-продуцентът за лейбъла. Първият - "Fallen/Diaphanous" бе пуснат в продажба преди година - 14.10.2013. Оттогава Vallew стъпи здраво на международната басс-сцена и не спира да жъне успехи и уважение.

Според много хора Vallew е "прохождащ талант" в DubStep-a. Според мен той е един от най-силните басс-продуценти в България. С новото си ЕР Валентин за пореден път доказва това мое твърдение. Piece of Me EP съдържа 4 трака. Както винаги Vallew залага на своя типичен стил - дълбока и мощна басс-линия, допълнена със страхотна мелодика и вокали. Интелигентно подреден, релийзът показва любовта и доброто отношение на Валентин към музиката.

Траковете:

Vallew ни дава част от себе си чрез едноименния с релийза трак. "Piece of Me" представлява мелодичен и чувствен дъбстеп, подкрепен с нежния глас на Мария Димитрова - Mims. Вокалната линия подчертава по чудесен начин плътните басс-елементи. Тракът е уникален шедьовър. Кара слушателят да го пусне отново и отново, без да омръзне или да доведе до отегчение.

Според мен най-силният трак в релийза е "Lust". Нежният глас на вокалистката Erica Roxin създава усещане за безтегловност, което се допълва от музикалното оформление на Vallew. Плътният басс и перкусии са добре украсени със семпли от живи инструменти и високочестотни вметки. Lust вече няколко пъти беше пускан в сетове както на самия Vallew, така и на други водещи продуценти на DubStep сцената.

"Flutter" е класически DubStep в най-чистата му форма. Уникалното интро и тежките басове в ниските честоти са показно за подреждане и звучене на dubstep трак. Vallew показва страхотно чувство за музиката, създавайки това класическо за електронния жанр парче. "Flutter" е достоен отговор за всички DubStep критици, които малко разбират от електронна музика.

Някак извън общата мелодика, идва парчето "Phlame". Въпреки високите и звънливи украси, тракът навлиза надълбоко в тъмните дебри на DubStep-a. Някак нетипичен за творчеството на Vallew, "Phlame" звучи доста не-мелодично на общия фон на релийза. Тракът доста се доближава до визията на лейбъла Platform за електронната музика - дълбок и леко мрачен. Въпреки това Валентин е успял да вмъкне своя почерк в парчето и то далеч не е толкова тъмно, колкото останалото творчество на колегите му в лейбъла.

В заключение - Piece of Me EP е изключителено музикално произведение, достойно за колекцията на всички меломани и фенове на електронната музика. Въпреки, че DubStep-a има повече недоброжелатели, отколкото фенове в България, може би точно това е релийзът, който би могъл да отвори очите на критиците.


Piece of Me EP - SoundCloud
Piece of Me EP - JunoDownload
Vallew - SoundCloud

Купувайки българска музика, вие подкрепяте любимите си артисти! Музиката не е толкова скъпо удоволствие и няма други вредни странични ефекти, освен пристрастяването!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!