FSS pres. Urban Survival Kit pt. One (Страхотно Парти!)

Picture by Smartech

Future Sounds of Sofia отдавна доказаха, че знаят как се правят партита. В кратката история на организацията, момчетата се доказаха като успешни професионалисти с разнообразна и добре подбрана селекция и страхотен контакт с публиката. Зад гърба си FSS имат редица страхотни партита на местно ниво, както и индивидуални участия на артистите в доста локални ивенти. Някои от членовете на организацията имат дълга история като промоутъри (PreSize и Smartech, които като Drumrollerz поканиха артист на NOISIA за първи път в България), но в моментния си състав FSS направиха своя удар на 31-ви май, след като поканиха Lenzman (Metalheadz) да представи своя последен албум на българска земя.
Поредното страхотно парти на FSS беше факт вчера. В петъчната вечер на 3-ти октомври,
Future Sounds Of Sofia направиха launch party на първия албум, който издават като лейбъл - Urban Survival Kit pt. One [FSS001]
Мястото на събитието беше доста интересно - бетонната постройка на столичния ъндърграунд клуб Fabrica 126. Стиловото разнообразие на вечерта беше повече от видимо, като зад пулта бяха поканени редица именити продуценти, участващи с проект в първото издание на организацията. Първи зад пулта застанаха двама представители на Warfare RecordingsPandemic направи своеобразна подгрявка на своя колега Faith, представяйки половинчасов сет, изпълнен с авторски и хитови neurofunk тракове, както и малко по-минимал настроени парчета. Neurofunk вълната бе продължена от Faith, който разнообрази тематиката с доста Techstep. Бързите тракове, които беше селектирал Георги се харесаха на изпълнилите клуба фенове, които чрез подскачания и викове показаха, че партито започва по перфектен начин. Дойде ред на по-утвърдените изпълнители. Едночасови сетове последователно представиха L 33Cooh и Ogonek
L 33 започна своето участие ударно, а до края на neurofunk сета му, вече си личаха доста изморени лица. Сякаш нови сили дойдоха в краката на посетителите, след като зад пулта застана титана COOH. Партото придоби доста по-хард характер, като към типичните за стила на Иван тежки тракове, бяха добавени и няколко типични gabba и industrial вметки. Това доста се хареса на феновете, особено на по-младата част от тях. Лудата отсечка беше завършена от OGONEK. Валери представи няколко свои парчета, както и на артисти, издавали за лейбъла му Metafiziq
Тежката вълна беше продължена по подобаващ начин, докато не се стигна до рязко спадане на темпото. Зад пулта за двучасов сет застанаха двама от организаторите PreSize и Phirah. Тежките кикове вече се замениха от доста по-изчистено и мелодично звучене. Публиката вече беше съвсем изтощена, но не бяха малко хората, които останаха до края.

Освен сетовете и музикалната част, останалите неща в клуба също бяха на ниво. Звукът (представен от Funktion One) беше перфектно пригоден за бетона и не резонираше по никакъв начин. За сметка на това беше тежък, плътен и изчистен. Визуализациите (дело на Elektric.me) придадоха живот на сивата мазилка и червените тухли. Добро решение беше факта, че на бара не се предлагаха нечупливи неща. Пластмасови бутилки и чаши и алуминиеви кенчета предотвратиха познатото усещане да се танцува върху счупено стъкло. Като недостатък може да се каже леката липса на въздух от време на време, но все пак бяхме на парти, не на планина ;)

Няколко думи и за самия албум: 13 трака от различни продуценти. Въпреки това изчистената и леко минималистична линия на Future Sounds of Sofia е постигната от всички. Цели 200 диска бяха подарени на първите влезли на партито. За останалите - Urban Survival Kit ще е в продажба от понеделник. Оглеждайте се! Не е за изпускане!
На вниманието Ви предоставям няколко превюта в SoundCloud канала на FSS:
FSS001: Urban Survival Kit pt. One
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар