Bass Blog Mix #4: Интервю с Gembas

Gembas
Първият Bass Blog Mix за 2015-та година е дело на един от младите DnB таланти - Gembas. Евгени е част от крюто Trip Vibes и вече няколко години е един от активните артисти в софийския музикален underground. Въпреки, че през последната година участията му не бяха много, Gembas винаги е показвал добро чувство към микса и подбора му на тракове е уникален.

Bass Blig Mix # 4 [BBDMIX004] е изпълнен с доста интересни тракове, които Gembas е колекционирал през годините. Той е част от артистите, които уважават авторското право и е закупил всяко едно парче, което е част от сета му. Както винаги, Евгени е положил огромни усилия, за да създаде страхотен и динамичен микс, изпълнен с интересни части и страхотни решения.

За момента името Gembas не се е превърнало в запазена марка и е неизвестно за голяма част от феновете. Но потенциала на артиста показва, че съвсем скоро той ще е сред най-често споменаваните DJ на сцената. Евгени винаги влага голямо старание в творчеството си и е въпрос на време да избухне като важна част от списъка с артисти на големите партита.

GEMBAS

Facebook
Trip Vibez

**************************************
**************************************

Interview:Gembas

Bass Blog [BB]: От колко време слушаш DnB? Кои са ти любимите артисти? Gembas [GB]: За пръв път чух днб някъде около 2005 и оттам започна всичко: ходене по партита, което прерастна в ровене из леибълите, което прерастна в миксиране и продуциране. Любимите ми артисти са много, аз слушам всякакъв днб- от най-лекото до най-тежкото, но най-много се спирам на артисти като: Konflict, Usual Suspects, Ed Rush&Optical, Raiden, The Sect, Audio, Cern, Maztek, Vicious Circle, Fierce, Break, Disphonia, Billain, Kantyze, Nphonix, Phace, Misanthrop, Chook, Sinthetix, Corrupt Souls, Paimon, Place 2B и Sunchase.


BB: От колко време си DJ?
GB: За пръв път миксирах през 2010, работата взе да се получава и лека-полека започнах да се зарибявам все повече и повече.

BB: Продуцираш ли?
GB: Започнах да продуцирам през 2012та, тогава се зарибих, а в края на 2014 имам вече 5 готови трака, имам и още 12, които в момента са в процес на разработка, засега ще останат пълна мистерия.

BB: Какви тракове си подбрал за сета?
GB: Главно Techstep, Neurofunk, има и малко по-старички, но това е малка част от нещата, които имам в предвид. =]

BB: Ти си част от Trip Vibes. Разкажи малко повече за crew-то!
GB: Trip Vibes е една от малките днб организации, която се състои от 4 човека: Fractal, Meta, Plunge и Gembas [аз]. Всичко се зароди през 2012 с нашето първо парти в клуб "The Box", където събрахме почти 60 човека. 

BB: На кое събитие би искал да пускаш (в световен мащаб)? GB: Това засега не ми е минавало през ума, първо трябва развитие на родна почва от моя страна, за мен винаги е чест да съм част от някое парти.
BB: Имаш ли идеи за колаборации и b2b изпълнения? С кои изпълнители? GB: Защо не? Нямам претенции, стига аз да съм правилния човек за тази цел, даже може би ще стане по-интересно!
BB: Освен като DJ си известен и като байкър. Какъв велосипед караш и в какви състезания участваш? GB: Спускането, Donwhill/DH, се осъществява по стръмен терен, където преобладават корени, камъни и скокове. Всичко започна през лятото на далечната 2004, това бяха времената, в които се караше повече с хъс и мерак, отколкото с читаво оборудване, а чалгата беше забранена конституционно в екстремните спортове. Няма ден, в който ако имам свободно време и ако става за каране, да не отида, а и е доста добър начин да избягаш от бетонената джунгла, поне за малко.Спускането с колело е един доста интересен за мен спорт, защото има участъци, където не може да се мине пеша :D . Tръпката е огромна, удоволствието също, но е опасно и трябва да се използват протектори и каска, защото едно падане, може доста да ти навреди. Колелата за спускане са по-тежки и по-здрави от всички останали, защото има места, където може да се развие скорост над 80км/ч и самото колело трябва да издържи на това натоварване.

BB: Какви са ти най-големите успехи като артист и като байкър? GB: Като артист, засега нямам толкова големи успехи, но след всяко парти, на което участвам, усещам, че публиката нараства, а това за мен си е успех. Като байкър, това са сезон 2012, сезон 2013, когато настъпи пълна евлолюция в начина ми на каране. Гледам да давам добро време по състезания, но не се стремя за стълбичката, просто искам да видя какво ми е нивото и къде греша. Не се отказах, дори и след най-тежката травма през 2009 която ме остави 2 сезона на сухо. Тогава всъщност се научих да пускам днб.

BB: Какво би искал да постигнеш в двете начинания? GB: За днб артист, ако нещата, които правя и пускам се харесат на публиката, това за мен е постижение. =] За колелото, ясно е, че скоро няма да се откажа, но ще го раздавам по-лежерно. 
BB: Пожелай нещо на читателите на Bass Blog!
GB: Здраве и късмет през 2015, обичайте се, подкрепяйте българските днб артисти, Консумирайте с удоволствие и мярка! Не делете днб на яко и слабо бассче! Уважавайте по-възрастните, защото те се връщат оттам, където вие отивате!LP, EP > .mp3 =]

**********************************
**********************************

Bass Blog /by DutZie/ Mix #4:


Enjoy!

Bass Blog /by DutZie/ Mix серията продължава! Очаквайте скоро сетове от H3z0 и Hardinal V. Скоро ще са ясни и артистите за февруари.

Следете новата страница на Bass Blog /by DutZie/ във Facebook, за да сте в течение с новостите около любимата музика!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!