10 години Drum and Jazz

Drum and Jazz е едно от традиционните есенни събития в българския Drum and Bass. Тази година ще се проведе десетото юбилейно издание на ежегодния музикален проект. На 29-ти ноември в столичния клуб Blender (подлеза на НДК) ще се съберат множество любители на класическия DnB, визуализациите, българската традиционна музика и експерименталните звуци.

Специални гости на събитието ще са британците BCee и Riya.

BCee световноизвестен DJ и продуцент от Дис (Източна Англия). Основател е на лейбъла Spearhead Records. В своята дълга кариера артистът е издал множество сингли, няколко ЕР-та и два пълни албума. BCee е един от водещите продуценти на Liquid DnB сцената. Негова продукция редовно влизат в сетовете на най-големите DJ, а траковете му са сред любимите на голяма част от феновете в световен мащаб.

BCee идва за първи път в България. Заедно с него на сцената ще се качи и вокалистката Riya. Считана от много критици за най-добрия женски DnB вокал, певицата си спечели прозвището "кралицата". В последните няколко години Riya участва в много проекти с огромна част от водещите продуценти в бас музиката. Издавала е за лейбъли от ранга на Critical, Metalheadz, Shogun Audio.

Освен дълго чаканите гости от Великобритания, на сцената на клуб Blender ще застанат и две български Live банди.

БALKANSKY LIVE е визуално-музикален проект, създаден от Теодосий Спасов (кавал, тромпет, вокал), Иван Шопов (електронен звук) и Иво Христов (визуализация и арт мениджмънт). На 29-ти ноември към триото ще присъедини и певицата Деси Добрева.
БАLKANSKY представят красотата и магията на традиционната българска музика в комбинация с нискочестотни ритми и динамични визуални ефекти. В началото на следващата година артистите ще са готови да издадат нов албум. Част от парчетата ще можем да уем на живо в края на месеца.

ORATNITZA LIVE е инструментално трио от София. Проектът представя българската народна музика посредством традиционни инструменти и автентични вокали, украсена с DubStep и Drum and Bass ритми, фюжън елементи и екзотични инструментали.
ORATNITZA са участвали на множество фестивали и концерти както в България, така и в чужбина. Музикалната им визия е лесно разпознаваема за слушателите, а фенската им база не спира да увеличава броя си. В момента групата също работи по нов албум, който се очаква да излезе до края на годината.

10-тото издание на Drum and Jazz, освен гостите и live бандите, ще включва и част от артистите на HMSU. На сцената на Blender свои сетове ще представят EXo, High Roll и Targy.

==============================================

Билетите за Drum and Jazz 10th jubilee вече са пуснати в разпространителната мрежа. Могат да бъдат намерени онлайн и във всички партньорски магазини на еventim.bg, както и в 4:20 Shop, Break Point Shop и SOHO. Билетите ще се продават на три етапа с различни ценови категории:

Първи етап - ПРОМО - Цена: 15 лв. - РАЗПРОДАДЕНИ
Втори етап - Стандартни билети - Цена: 20 лв. - в продажба до 28.11
Трети етап - Късни билети - Цена 25 лв. - ще се продават в деня на събитието и на входа на заведението.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!